Recensie van Jack Hermus en Co
1 juni 2018
Expositie Ina Stuivenberg
9 juli 2018
Toon alles

Essential tea

Vanaf heden serveren wij na het diner Essential thee.

Hieronder wat informatie over deze thee en het bedrijf achter de thee.

Onderaan zijn de theesoorten uitgelicht die wij serveren

Het idee achter Essentials Tea is ontstaan uit nieuwsgierigheid achter het product thee. Beide zijn wij geen koffiedrinkers, dus overal waar we komen, bestellen we thee. We verbaasden ons steeds weer over de kwaliteit van losse thee waarvan men beweerd dat het de hoogste kwaliteit is. Voor ons bestaat een hoogwaardige kwaliteitsthee uit biologische thee gemaakt van hele losse bladeren. Met de hand vervaardigd, met zorg en passie verwerkt en zonder toevoeging. Alleen de pure smaak! Deze ingrediënten vonden wij zelden terug in ons kopje thee.

Dat is de reden dat wij ons zijn gaan verdiepen in de materie van thee. Wat is nu eigenlijk High Quality en waar moet deze aan voldoen? Wanneer is thee biologisch en welke eisen zijn daaraan verbonden? Om daarvan een zo goed mogelijk beeld te krijgen, zijn wij zelf naar China gegaan om dit te onderzoeken. We zijn daar in contact gekomen met verschillende biologische theeboeren. We hebben rondleidingen gehad op de theevelden en samen met hen thee mogen maken. Daarnaast hebben we vooral veel geproefd en zoveel mogelijk informatie verzameld. Kortom, een zeer leerzame en interessante reis.

Onze zoektocht ging verder dan alleen China. Het bracht ons naar het mooie Zuid-Afrika om het verhaal achter de beste rooibos te ontdekken. We hebben hier een fantastische biologische FairTrade fabrikant ontmoet die ons rond heeft geleid en veel heeft bijgebracht over het hele verwerkingsproces. Wij hebben toen ook kennis gemaakt met het ‘wonderkruid’ Buchu. Een typisch Zuid-Afrikaans kruid dat daar al honderden jaren bekend staat als wondermiddel. Nadat bleek dat het ook nog eens heerlijk smaakt, wilde we dit niemand onthouden en hebben wij besloten deze drank toe te voegen aan ons assortiment.

Uiteindelijk hebben we een 200-tal theeën verzameld na onze reizen. Deze hebben we uitvoerig geproefd, besproken en weggezet in een database om daar uiteindelijk de beste en lekkerste theeën uit te selecteren. We hebben hierbij niet zozeer gelet op prijs, maar voornamelijk gekeken naar kwaliteit, smaak, geur en het blad.

De conclusie van onze reizen en onderzoek omvat 8 basis theeën waarvan wij met zekerheid kunnen zeggen dat ze van de beste kwaliteit zijn, de lekkerste geur en smaak bevatten de helderste kleuren hebben en de mooiste, hele bladeren bezitten.

Zo zullen we jaarlijks een bezoekje blijven brengen aan onze theeleveranciers op locatie. Om er voor te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, en iedereen van de beste kwaliteit thee kunnen voorzien. Zo proberen wij het beste van het Oosten naar het Westen te halen!

Onze theesoerten die wij serveren zijn BuchuGroene theeZwarte theeJasmijn parels,rooibos,Green lemon

Summer breeze

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *