Expositie Ina Stuivenberg
9 juli 2018
Toon alles

Wijnen meegenomen uit Lanzarote

Na 2 1/2 week vakantie zijn wij weer begonnen.

wij zijn naar Lanzarote op vakantie geweest en hebben een beperkte oplage aan wijnen meengenomen van het wijnhuis El Grifo.

De wijngaarden van El Grifo produceren sinds het einde van de achttiende eeuw malvasía-wijnen.

Ze zijn gelegen in het beschermde gebied van La Geria, in San Bartolome, een gebied bedekt met vulkanische as na de uitbarstingen tussen 1730 en 1736. De 
oogst wordt handmatig uitgevoerd, wat resulteert in ongeveer een half miljoen flessen per jaar.

Wij  hebben de top van hun wijnen meegenomen

De witte is 100% malvasia

De rode is 100% listan negro

De Witte wijn specificaties:

ONTWIKKELING

Met de streng geselecteerde druif van Volcanic Malvasia van de boerderij El Grifo en van percelen van onze beste wijnboeren. Na het afkoelen van de bossen in onze kamers, micro-oxygeneren we de most om de tannines te elimineren in de vorm van toekomstige oxidaties en handhaven we een vooraf bepaalde troebelheid voor zijn fermentatie bij 16 ° C, om zijn florale karakter te verbeteren. Als het klaar is, blijft de wijn op de droesem zitten om de vrucht te behouden, de variëteitsspecificiteit te verbeteren en de wijn ingewikkeld te maken.

ANALYTISCHE VORM

Alcoholgehalte:  12,8%
Resterende suikers:  <2 g / l
Wijnsteenzuur Totale zuurgraad:  6,5 g / l

PAIRING

Voorgerechten en allerlei soorten vis en zeevruchten.

PROEFBLAD

  • Kleur : lichtgeel in zijn jeugd, met groenachtige irisatie, zeer schoon en helder
  • Aroma : karakter van de variëteit Domina Vulkanische Malvasia met florale aroma’s zoals oranjebloesem en jasmijn, die evolueert naar fruitaroma’s zoals abrikoos en perzik.
  • Mond : Complex. Het is fris, levendig maar tegelijkertijd harmonieus, met volume en een brede afwerking.

De rode specificaties:

ONTWIKKELING

De variëteit Listán Negro (naast prefiloxérica en geplant op de franco) is exclusief voor de Canarische eilanden. In Lanzarote, voor het vulkanische zand dat het bedekt, geeft het een bijzondere wijn, van weinig structuur, origineel, aromatisch en vriendelijk.

In het verleden langdurige maceratie (voorwenden om meer anthocyanen, die deze variëteit geeft extract), resulteerde in ruwe en samentrekkende wijnen, vooral vanwege de agressieve tannines van de zaden. Het leek erop dat de Black Listán-druif uitstekende rosés gaf, maar geen goede rode wijnen.

Al een decennium lang heeft El Grifo een zeer bekend Listán Negro-rood gekregen, dankzij de verwerking van homogene druivenpitten; om de druif niet te persen om te voorkomen dat de zeer groene of zeer rijpe korrels van het bos breken; het maken van kortere maceraties bij een zeer gecontroleerde temperatuur; en het scheiden van de schil van de most alvorens de alcoholische gisting af te ronden. Daarna gingen we door enkele vaten die we later met de rest van de wijn vermengden die bestemd was voor de Tinto de Listán Negro-collectie.

 

 

ANALYTISCHE VORM

Alcoholgehalte:  12,5%
Restsuiker:   <2 g / l
Wijnsteenzuur Totale zuurgraad: 5,2 g / l

 

PROEFBLAD

  • Kleur : middelste laag wijn, robijnrood, schoon en helder.
  • Aroma : Aangenaam, met tonen van framboos en vulkanische achtergrond, pure frisheid.
  • Mond : Eenvoudig, fris, licht en Atlantic tempo.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *